Bouw garage

De aanblik van de zwembadmuur waar de garage tegen aan moet komen. Een klein deel van de fundering ligt er reeds. In 2003 wordt de garage aangebouwd.

 

Het begint met een idee en uiteraard een tekening. De garage moet tegen het zwembad aankomen. De garage wordt 13 meter lang, de breedte wordt voldoende om een auto in te zetten en op het laagste punt wordt hij minimaal 1,90 meter hoog, zodat je er overal comfortabel rechtop in kunt lopen. De vloer moet daarvoor uitgegraven worden en er moet gewerkt worden aan een muur op een fundering en een dakconstructie.
Op basis van de tekening wordt hout voor het dak besteld en kan aan het werk begonnen worden.
Er wordt een constructie gemaakt om het resterende deel van de fundering voor de muur in te kunnen storten. Heien of palen slaan hoeft niet. De grond is bestaat uit rots en is keihard.
De fundering wordt gestort. 
Bovenop de fundering worden blokken stenen gelegd.
Het aanzicht is al een stuk verbeterd. De garage begint vorm te krijgen.

De volgende stap is het maken van een constructie van hout op de muur, die het dak kan dragen en zorgt voor de nodige ventilatie op zeer warme zomerdagen.

Vervolgens worden de er latten gelegd en daarop de panlatten.

De dakpannen maken het geheel compleet.

 

Het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Het aanzicht van de boerderij vanaf de weg is er met deze klus, die in de zomer van 2003 werd voltooid een stuk beter op geworden. Rest nog het egaliseren van de vloer en het storten van een betonlaag. Zie hiervoor afwerken garage. Een raamwerk, garagedeur en verdere afwerking zal het geheel in de toekomst compleet maken.