Villeneuve d'Aveyron(45 km) klik hier voor de website

We kwamen in deze plaats toen we op weg waren van Villefranche de Rouergue naar Figeac. We waren op een donderdag in oktober naar de markt geweest in Villefranche en waren op zoek naar een plaats om te lunchen. We hadden nog wat te doen in Figeac, maar zoals bekend is alles in Frankrijk tussen de middag(midi) dicht omdat alle Fransen dan aan het warme eten zitten. Het plaatsje ligt 17 km van Villefranche de Rouergue en is zeer zeker de moeite waard om te stoppen en wat rond te wandelen. Lunchen kan op het plein bij het stadhuis. Je kunt buiten zitten onder de arcades. 

Villeneuve d'Aveyron is de eerste bastidestad in Rouergue, gesticht in 1053. Hieronder het stadhuisplein met het restaurant onder de arcades.

         

De arcadegang, de uithangborden en het stadhuis.

         

De stadspoort van de binnenkant en de buitenkant.

         

Een stukje lopen door het plaatsje.

         

Villeneuve bezit een romaanse kerk uit de 13e eeuw.

     

Je kunt er gewoon binnenlopen.

          

In de kerk zijn muurschilderingen uit de 14e eeuw. Het zijn scènes van de pelgrimstocht naar St Jacques de Compostella. Hieronder een aantal afbeeldingen van pelgrims.

Aan de andere kant van het plaatsje is er ook weer een stadspoort.

        

Kortom een aanrader. Leuk om te combineren met Cajarc, Villefranche-de-Rouergue en Figeac.

    

In de winter kun je ook uitstekend eten in het restauratnt op het plein. Blij slecht weer niet buiten onder de Aracades, maar binnen.