Streek www.quercy-tourisme.com/assier/cadre_communaute.html, www.jedecouvrelafrance.com/fiche-476.html

De boerderij ligt in de vallei van de Célé. De vallei van de Célé sluit aan op de Vallei van de Lot. 

Klik op de plaatsen in de kaart om naar de beschrijving te gaan.

De vallei van de rivier de Célé ligt in het departement LOT. Zoals andere provincies is deze genoemd naar de grootste rivier die er door stroomt de LOT. Bekender is het departement die er ten noordenwesten aan grenst de DORDOGNE.

De rivier LOT heeft een kleine zijtak de rivier Célé die 10 kilometer noordelijk over een lengte van 50 kilometer parallel aan de LOT loopt. Deze rivier is een stuk kleiner en kan alleen door kano’s worden bevaren.

Beide rivieren hebben mooie groene valleien die vele bedevaartplaatsen hebben. Er lopen dan ook vele wandelpaden langs de rivieren naar Santiago de Compostella in Spanje. Om in de vallei te komen (en dus ook bij de boerderij) moet vaak via steile slingerwegen afgedaald worden. De vlakte bovenin de vallei heet LA CAUSSE.

      

De boerderij ligt in een van de mooiste delen van de LOT op de grens met de provincie DORDOGNE.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat sinds 1 november 1999 een stuk van de LOT en de DORGOGNE is uitgeroepen tot het PARC NATUREL REGIONAL DES CAUSSES DU QUERCY. Zie voor meer informatie http://nl.wikipedia.org/wiki/Causses_du_Quercy. Het regionaal natuurpark heeft sinds 2006 een eigen website www.parc-causses-du-quercy.fr. Wel in het Frans. Mas de Vert ligt in dit regionale natuurpark. 

Ook bleek de boerderij net te liggen in LE TRIANGLE NOIR. Of te wel “De Zwarte Driehoek”. Een gebied ter grootte van de provincie Utrecht bleek in Frankrijk het minste last te hebben van lichtverontreiniging. Bij helder weer ziet u ontelbare sterren en af en toe een satelliet passeren. Er is een mooie foto van de Triangle Noir beschikbaar.

Een stuk Célé, de rivier die vlak bij de boerderij stroomt, is sinds kort uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed. Het stuk natuurgebied loopt van Corn tot Bouziès (dat is ongeveer 30 kilometer ). De boerderij ligt precies halverwege dit stuk. Zie voor meer details de website van Natura 2000.