Vlinder

In de streek komen veel vlinders voor. Elk jaargetijde kent zijn eigen soort. In het voorjaar zijn er veel witte en gele vlinders en in het najaar is er een overvloed aan bruine vlinders. Bij elke bloeiperiode hoort een bepaalde soort vlinder. De meeste vlinders zijn zeldzaam in Europa. Een wel heel bijzondere vlinder is de nachtpauwoog. De vlinder is met zijn spanwijdte van wel 10 tot 15  centimeter bijna net zo groot als een kleine vogel. Hij heeft heel mooie viltachtige vleugels. De foto hieronder is in de tuin bij het huis genomen. De grootte van de bladeren geeft ongeveer aan hoe groot de vlinder is.

Waar vlinders zijn, zijn uiteraard rupsen. Die lopen er ook in allerlei kleuren en soorten. Hieronder een foto van een wel heel kleurig exemplaar. Wat voor vlinder het wordt is ons onbekend.

De vlinders komen gewoon op je handen zitten, komen je gezelschap houden op je plekje in de zon. Soms proberen ze te drinken uit het zwembad en vergissen ze zich in de grootte van de plas water. Heel voorzichtig er uit halen en laten drogen in de zon en al vrij snel vliegen ze weer rond.