Klimaat 

Het klimaat in Lot is zeker in de zomer aangenaam warm en zonnig. De gemiddelde temperatuur is er 5 graden hoger dan in Nederland. 

Het voor- en najaar zijn mild en zonnig, waarbij de temperatuur vaak waarden haalt van rond de 25 graden. De lente is soms wispelturig. Maar als de zon doorkomt is het gelijk warm. Het waait er meestal nauwelijks en de lucht is droog, waardoor het al snel warm aanvoelt. 

Maximum temperatuur

Minimum temperatuur

In de zomermaanden bereikt het kwik al snel een waarde van boven de 30 graden. Het kan er lekker warm zijn, maar er waait toch meestal wel een beetje wind en wordt het niet al te heet. Het prachtige weer houdt aan tot in het najaar en zelfs in oktober kan de temperatuur overdag in de zon nog oplopen tot 26 graden. De herfst is in Lot zeer mooi met de geelrode kleuren van de zon en de natuur; lt indien". 

Aantal uren zon

Hoeveelheid neerslag (in mm)

In de winter kan er af een toe een flinke bui vallen. De winters zijn zacht in de valleien, maar kunnen sneeuw brengen in de hoger gelegen gebieden. Het kan in de winter ook flink vriezen, temperaturen ver onder nul zijn niet ongebruikelijk. Meestal vriest het alleen 's nachts. Als de zon overdag doorkomt overdag is het in de zon heel gauw alweer 15 tot 20 graden.

   J   F   M   A   M   J   J   A   S   O   N   D 
Gemiddelde dagtemperatuur (C) 8 10 13 15 19 23 25 26 22 15 11 8
Gemiddelde totale neerslag (mm) 44 35 53 110 79 66 89 62 73 65 89 64