Winter

Ook in het herfst en de winter is het aangenaam vertoeven. Zodra de zon schijnt is het al snel mogelijk om buiten te zitten. Er zijn in de buurt schitterende wandelingen te maken. 's Zomers is het vaak te warm, maar in de herfst en de winter is het prima te doen. In de herfst kunnen de avonden nog heerlijk warm zijn. In het vroege voorjaar kan het ook heel mooi weer zijn, maar is de kans op regen wat groter dan in de andere jaargetijden. Weergaranties zijn niet te geven. Het kan in het voorjaar zo maar ineens een hele week regenen. Dit gebeurt zelden, maar het is niet uit te sluiten. In het voorjaar kan het 's nachts nog koud zijn. In de winter is het vroeg donker en donker is in Frankrijk ook echt donker. Als de maan schijnt zie je heel veel, maar als het een bewolkte nacht is, zie je je eigen schoenen niet. Om het huis is verlichting aangelegd, zodat in de buurt van de boerderij het 's avonds geen zoekplaatje wordt. De verlichting gaat automatisch na een tijdje uit om in de vroege ochtend ook weer automatisch aan te gaan. Binnen kan het huis warm gehouden worden met de vele kachels. Het aanzicht verandert in de herfst heel langzaam richting winter. De blaadjes zitten vaak in december nog gedeeltelijk aan de bomen.

Herfst

Winter

Echt winter kan het ook zijn. Vaak begint het eind november, begin december koud te worden. Het kan 's nachts dan wel 10 graden vriezen. Er ligt dan al gauw een dikke laag ijs in het zwembad. Op een heldere dag is het in de zon buiten dan vaak toch zo warm dat je ook dan nog op het terras lekker buiten kunt zitten. Er kan ook sneeuw vallen. Dit geeft een heel bijzonder effect. Als het overdag bewolkt blijft dan is het wat minder aangenaam. Dit gebeurt gelukkig niet zo vaak.

In de winter is het huis van ver goed te zien. De linker foto hieronder is genomen vanaf de overkant van de rivier. De rechtse foto is genomen vanaf de overkant van het ma´sveld aan deze kant van de rivier de CÚlÚ. Deze foto laat goed de vrije ligging van het huis zien.

Op de foto's hieronder is goed de ligging ten opzichte van de boerderijen van de buren te zien. Op de linkerfoto Mas de Vert en de grote boerderij met bijgebouwen. Op de rechterfoto is links boven de boomstronk de kleinere boerderij te zien. Op deze foto's is de blauwe lucht op een heldere dag goed te zien.

Hieronder een foto van de boederij en het uitzicht richting CÚlÚ vanaf het terras bij de keuken.

Hieronder een foto over het veld waar in de zomer het ma´s twee meter hoog staat.  De rechterfoto is net om de hoek genomen vanaf de weg richting Saint Sulpice.

De rivier de CÚlÚ biedt in de winter een compleet andere aanblik. Ook als het heel koud is, blijft het water stromen.

In de winter van 2007 is het een witte 1e kerstdag met rijp op de bomen en het gras. Als de zon door komt, verdwijnt al het wit snel en is het aangenaam warm.