Ligging

Onderstaande foto's zijn genomen in december 2006. Door de aanhoudende mist in de vallei en daardoor de vorming van rijp ontstaat een winters landschap. De boerderij ligt in de vallei van de CÚlÚ. Op de foto linksonder zie je de CÚlÚ rechtsonder. De boerderij is de middelste van de drie huizen in Nazac. Op de foto rechtsonder kun je zien dat de boerderij boven de weg ligt. Totaal 13,5 meter. De oprijlaan is een flinke klim.

         

Het terrein 50 meter rondom het huis hoort bij de boerderij en is simpel afgezet met vier oranje paaltjes. Op elke hoek van het terrein eentje. De totale oppervlakte van het terrein is 3000 m2. Het huis ligt helemaal vrij. De buurwoningen liggen direct aan de weg en zijn een heel eind verderop. In de zomer zijn ze vanaf het huis door de begroeiing nauwelijks te zien.

          

Achter de boerderij ligt bos. Rondom het huis lopen als het stil is allerlei dieren. We hebben konijnen gezien, patrijzen en herten. Patrijzen maken het geluid van een schorre kikker. In de zomer komen er vaak dieren water drinken bij het zwembad. Kleinere dieren zoals hagedissen zijn altijd te zien.

           

Zodra de zon schijnt, kleurt de lucht intens blauw. Dit komt door de droge lucht. Regen zakt snel in de kalkstenen grond weg. Onderstaande foto's zijn genomen vanuit het ma´sveld. In de zomer staat dit veld vol met wuivende ma´splanten. Als je aan de achterkant van het huis omhoog klimt, kom je na een flinke klim bij de wandelroute Saint Jacques de Compostella. Daar lopen de wandelaars, die deze route doen. Je merkt daar helemaal niks van, want het is een heel eind omhoog en de helling is dicht begroeid. Soms zie je wandelaars bepakt en bezakt langs de asfaltweg beneden lopen.