Buren

De boerderij is gelegen op een eigen stuk grond van 3000 vierkante meter. Dit betekent dat rondom het huis een stuk grond van ruim 50 meter bij de boerderij hoort. De boerderij ligt op een hoogte van dertien en een halve meter boven de weg.

De dichtstbijzijnde buren zijn al gauw een aantal honderden meters weg. In het zicht en relatief dichtbij zijn de huizen van de linkerburen en rechterburen. De foto's onder zijn genomen in de hete zomer van 2005 met een telelens vanaf de weg die loopt langs de bergwand aan de overkant van het huis op een aantal kilometers afstand.

Het huis van de rechterburen, gezien van boven vanaf de boerderij, ligt vlak naast de weg. Het enige wat door de bomen zichtbaar is vanaf de boerderij is het bovenste stukje van het huis. Op de meest rechtse foto is de gehele boerderij van de voorkant te zien in een winters landschap.

Ook het huis van de linkerburen ligt vlak naast de weg. Vanaf de boerderij wordt het zicht weggenomen door een aantal grote eikenbomen.

In de winter als de eikenbomen heel langzaam kaal worden, is de grotere boerderij wat beter te zien. Het is nog steeds een redelijke grote afstand. De meest rechtse foto hieronder is genomen vanaf de overkant van de rivier de CÚlÚ.

Het huis van de overburen ligt aan de andere kant van de vallei aan de overkant van de rivier de CÚlÚ. Het puntje van het dak komt net boven de bomen uit. Op zondagavond 15 juni 2008 is er brand in het huis aan de overkant van de vallei, aan de andere kant van de CÚlÚ. Het huis brandt tot op de muren af. Oorzaak en aanleiding tot op heden onbekend. Het huis was redelijk nieuw. Het uitzicht vanuit Mas de Vert is in ieder geval veranderd.

   
Uitzicht voor de brand                                               Brand            

Ongeveer een kilometer verder, aan de andere kant van de brug over de CÚlÚ op de weg naar Cajarc ligt een grote boerderij. Hier worden melkkoeien gehouden. Het in de zomer geteelde ma´s dient als veevoer.