1e verdieping

De 1e verdieping bestaat uit een woonkamer en een overdekt terras. In de woonkamer zijn twee zithoeken. Een zithoek met televisie, stereo (dvd) en satelliet (Nederlandse radio- en televisiezenders).

       

In 2008 hebben zijn de banken wat opgefleurd. Er is extra verlichting bijgekomen en de geluidsinstallatie is voor een deel vernieuwd. In 2009 is de geluidsinstallatie geheel vernieuwd.

   

En er is een zithoek bij de open haard.

         

De open haard is eigenlijk een schouw. Je kunt er in staan. Om het vuur op een aangename hoogte te laten branden is er midden in de schouw een plateau gemaakt.

         

In de kast en diverse nissen in de muren is een Hollandse bibliotheek met boeken van allerlei verschillende genres aanwezig. Er is een complete sjoelbak en in de kast onder de tv staan Oudhollandse spelletjes.

     

In het midden van de 1e verdieping zijn de trappen naar de begane grond en de 1e verdieping.

       

De deur aan noordkant komt uit op een overdekt terras, de veranda.

Het terras op de 1e verdieping ligt aan de schaduwzijde van het huis en is overdekt.

             

In de zomer is dit het koelste plekje. Hier is het met name in de middag goed vertoeven als het erg warm is. Als het regent is dit de plek waar je droog buiten kunt zitten. Sinds het voorjaar van 2007 staat er een eettafel. Er staat een kleine koelkast