Tabak

In mei worden kleine tabaksplantjes op de velden uitgezet. De hele zomer groeien de planten en in september zijn de planten volgroeit.

De planten worden geoogst. Ze worden in zijn geheel vlak boven de grond afgesneden. Daarna worden ze vervoerd naar schuren in de omgeving waar ze onderste boven aan ijzeren draden te drogen worden gehangen. De schuren hebben speciale ventilatieopeningen, waar wel de wind, maar niet de regen door kan. Hieronder twee schuren, zoals deze in de vallei van de CÚlÚ te vinden zijn. De tabak wordt in de vallei van de Lot ook wel in grote plastic tunnels te drogen gehangen. De eerste foto is genomen bij de camping in Saint Sulpice, de tweede tussen Saint Sulpice en Marcilhac.

          

De tabaksplanten zien er uit als een stel vaatdoeken, die te drogen hangen. Ze verkleuren van groen, naar lichtgeel en vervolgens worden ze bruin. Rondom de schuren hangt de geur van verse tabak.

                 

Als de tabak gedroogd is, wordt ze van de draden gehaald en voor de toerist die in de zomer komt is niks te zien van de tabaksoogst, er staan wel weer nieuwe plantjes in het veld.

    

Als laatste wordt de gedroogde tabak van de stelen afgehaald.