Bereikbaarheid

Er is geen openbaar vervoer naar of langs het huis. In de omgeving stopt wel een trein of bus. Als je vanaf Saint Sulpice aan komt rijden, zie je op een gegeven moment voorbij een bocht aan de rechterkant van de weg een bord met daarop de tekst "LIBRE SERVICE" A 3 Min. Dit bord staat tegenover het huis van de Engelse buren. Dit huis heet St. Martin. Als je een stukje er voorbij rijdt, zie je links een grasveld en als je omhoog kijkt zie je Mas de Vert liggen en recht vooruit het huis van de Belgische buren. De oprit naar de boerderij ligt na de wijngaard en voor de muur die om het hoger gelegen terrein van de buren heen staat. Tegen de muur hangt de brievenbus met daarop de tekst "Mas de Vert".

Auto of motor
Dit is de beste verbinding. De afstand vanaf Zoetermeer is het een reis van 1043 kilometer. Indien niets tegen zit, is de rit in ongeveer 9 uur te volbrengen. Als u het huis huurt, krijgt u een gedetailleerde routebeschrijving. 

De tol bedraagt in totaal € 40,90. Dit is voor de Liefkenshoektunnel(€ 5,50 bij handmatige betaling, € 4,50 bij betaling met creditcard). De tol voor de Franse snelwegen bedraagt 36,40. Dit is voor de trajecten Lille - Parijs (€ 14,60 Euro), Parijs - Vierzon(€ 17,80) en Brive - Cahors (€ 4,00). Voor meer informatie over de Franse snelwegen zie www.autoroutes.fr en www.cofiroute.fr

De benzine in België en Frankrijk is een goedkoper dan in Nederland. In België langs de rijksweg is tanken ongeveer € 0,08 goedkoper als in Nederland. Langs de snelwegen in Frankrijk ongeveer € 0,07 tot € 0,11 goedkoper en bij de grote supermarkten in Frankrijk € 0,15 tot € 0,25 goedkoper. In Frankrijk is iedere pomphouder verplicht de prijzen door te geven aan het Ministerie van Financiën, Voor de actuele benzineprijzen zie de de website van dit Franse ministerie.  

Trein
In Frankrijk rijdt de SNCF en de Thalys. Het dichtstbijzijnde treinstation is Figeac. Het dichtstbijzijnde station van de TGV is in Toulouse. 

Kijk voor de treinverbindingen op de website van de Duitse spoorwegen www.reiseauskunft.bahn.de. Selecteer rechtsboven bij het Duitse vlaggetje Nederlands, dan kom je op de Nederlandstalige site. Hier zijn alle dienstregelingen van de diverse Europese spoorwegmaatschappijen geďntegreerd in een geheel, met uitzondering van Ierland.  

Bus
De goedkoopste verbinding is met de Euroliner. De dichtstbijzijnde halte is Souillac of Cahors. Zie www.eurolines.com, www.eurolines.nl, www.eurlines.fr.

Vliegtuig
De dichtstbijzijnde luchthaven is Toulouse Blagnac. Het vliegveld ligt ten noorden van Toulouse en is komende vanaf de autoroute Cahors-Montauban-Toulouse goed aangegeven. De afstand vanaf de boerderij is 160 kilometer en de route gaat grotendeels over de tolweg. 

Er zijn diverse prijsvechters die goedkope vluchten aanbieden. De prijs inclusief alles ligt voor een enkele reis tussen de 85 en 95 euro. Voor een retourticket betaal je ruim 200 euro. De tickets zelf kosten 15 tot 30 euro, de rest is belasting. De goedkope tickets zijn alleen op bepaalde dagen te krijgen en vroeg boeken is aan te bevelen.