Liner zwembad

Op maandag 13 april 2009 wordt gestart met de werkzaamheden om het zwembad van een liner te voorzien. Voor die tijd moet het winterzeil van het zwembad, het water er uit en de bak schoongemaakt. De weersvoorspellingen zijn niet super, we zijn benieuwd wat dat betekent. De werkzaamheden zullen twee tot drie dagen duren. Rondom het huis en overal in de vallei is het nog kaal, het is aardig droog geweest de laatste tijd. Bij de beide buurhuizen is er ook volop activiteit.  

    

Op zaterdag 11 april regent het en niet zo'n klein beetje ook. Het is weken droog geweest en warm. Nu is het 13 graden en komt de regen gestaag uit de lucht zetten. Wel weer goed voor de natuur die regen, je ziet het gras groen worden en de natuur uitkomen. De werkzaamheden gaan gewoon door. Het zeil is van het zwembad en het zwembad is leeg.

Dinsdag 14 april is een mooie dag met veel zon en temperaturen boven de 20 graden. De kachel en open haard hoeven niet aan. Overal wordt druk gewerkt. Zowel rondom ons huis als dat van de beide buren is er volop activiteit. Aan het eind van de middag komt de baas van de zwembadzaak langs die de liner in het zwembad gaat maken. Ze komen morgen of overmorgen. Het was dus niet de 13e zoals eerst gemeld. Maar ze komen, de 15e of de 16e en deze week maken ze het af. Het winterzeil wordt schoongemaakt, gedroogd, opgevouwen en opgeborgen voor de volgende winter.

       

Vrijdag 17 april is een mooie zonnige dag. 's Ochtends komen ze om het zwembad van een liner te voorzien. Dit is een kunststof bekleding. Gaat jaren mee en het zwembad hoeft niet meer geverfd te worden.

       

Er wordt voortvarend gewerkt. De bodem wordt bekleed.

       

Speciale klus is het bekleden van het putje. Daarna worden aan beide kanten de korte kanten bedekt. 

       

Middags even na tweeën begint het te regenen. De hemel barst open. Doorwerken buiten heeft geen zin. De bekleding van zijkanten zal voorbewerkt worden en ook die van de trap. De trap is veel werk vanwege de speciale vorm. Ze komen maandag of dinsdag terug om de klus af te maken. Het wordt erg mooi.

       

Zaterdag 18 april start als een mooie dag. In de ochtend nevel in de vallei en in de loop van de ochtend zon en het wordt steeds warmer. Het duurt niet lang, want om half twee voltrekt zich een soortgelijk ritueel als vrijdag. De hemel barst open met veel regen en hagel. Het zwembad ligt er veel belovend bij, het wordt echt mooi. Als het af is, zullen we er veel plezier van hebben.

    

Op zaterdag 24 april de van het zwembad binnen gekregen. Het is een regenachtige zaterdag in de Lot. De liner zit er in en er zit water in het zwembad. Het enige wat nog ontbreekt is de afwerking van de spuiters en de skimmers.

  

Het zwembad ziet er perfect uit. De liner ziet er mooi uit. Als we aankomen op 22 mei 2009 is het zwembad vol en de temperatuur van het water is 24 graden. We zetten de verwarming aan en as snel loopt de temperatuur op tot 26 graden. De omgeving is erg groen. Mensen die hier wonen weten te vertellen dat ze het nog nooit zo groen hebben gezien. Wij overigens ook niet. In een maand tijd is de natuur helemaal uit gelopen. Het is heerlijk weer en tot 's avonds laat zitten we buiten.

.. . ...

Nu het zwembad een beige liner heeft, steekt het blauw van het kinderbad erg af. De verf die erop zit is daarnaast ook wel aan vernieuwing toe. Het kinderbad krijgt twee lagen witte verf, die speciaal geschikt is voor het verven van zwembaden. Ziet er gelijk anders uit. De verf moet 8 dagen drogen en daarna kan er water in. Wat dan ook wel weer een blauw effect zal geven. Het grote bad kleurt ook blauw door de weerkaatsing van de blauwe lucht.

       

De in het voorjaar van 2009 nieuw aangebrachte liner in het zwembad blijkt na het eerste seizoen toch wel heel goede diensten bewezen te hebben, maar uiteindelijk niet helemaal goed aan te sluiten. In oktober 2009 wordt in het zwembad een nieuw afvoerputje inclusief afvoerleiding op het diepste punt van het zwembad gemaakt. Daar kwamen de problemen uiteindelijk vandaan.

     

Op het diepste punt van het zwembad wordt over de gehele breedte van het zwembad een nieuw stuk liner gelegd. We laten het zwembad voor een gedeelte vollopen met water uit de kraan. De rest regent er in de komende tijd wel bij.

         

Op een mooie zonovergoten dag begin juni 2009 is er een mooi gelegenheid om wat nieuwe foto's te maken.

          

Het zwembad is voorzien van een liner. Het is kinderbad is geverfd met twee lagen witte zwembadverf. De vallei is groener dan ooit te voren door een zeer warm en vochtig voorjaar.