Carport 

Op de plek aan het einde van de oprit, waar voorheen de composthoop was, komt een carport. Het is oktober 2008 en het werk gaat beginnen. De inhoud van de composthoop, die er al een tiijdje staat, krijgt een plekje elders in de tuin. Het omhulsel waar de composthoop in zat en waarin ook weer de nieuwe composthoop moet komen, wordt tijdelijk elders neergezet en vindt uiteindelijk een plekje hogerop de helling. De grond wordt gevlakt en waar nodig opgehoogd. Er wordt bekisting aangebracht en een mat van ijzervlechtwerk neergelegd. De nodige materialen zoals zand en cement om de vloer te kunnen storten, worden aangeschaft.

       

De vloer van de toekomstige carport is aan het eind van de vakantie voor een groot deel klaar.

  

In het voorjaar 2009 wordt de vloer verder afgemaakt. Het hout van de stapel op de parkeerplaats beneden is in stukken van een halve meter gezaagd en wat hoger opgeslagen op de nieuw gestorte parkeerplaats aan het eind van de oprit. Daar kan het in de zon verder drogen. De carport zelf wordt door een specialist op het gebied van daken en afdakjes, Michea, geplaatst.

   

Bij aankomst in december 2009 wacht ons een aangename verrassing. De carport(abri) staat er al aan het eind van de oprit. Het bericht was dat die er pas volgend jaar zou komen. En meestal duurt het dan nog een tijdje. Maar dit keer dus eerder dan verwacht. Het is een plaatje, precies zoals bedoeld. Vanaf de weg is het nu nog goed te zien. Straks als alles groen is, niet meer. De auto staat droog en straks als de zon gaat schijnen in de schaduw.

           

De sneeuw verdwijnt al snel. Het hout wordt aan de zonkant onder de nieuwe carport gestapeld.

     

De auto staat in het voorjaar en de zomer in de schaduw en op vlak terrein. Het hout dat daar een plekje heeft, is kurkdroog. Het ligt mooi in de wind en in de zon. De auto staat mooi op het plekje onder de carport aan het eind van de oprijlaan. Droog en uit de zon.

De carport is vanaf de weg alleen nog te zien als de bladeren van de bomen zijn.