Zwembad

In de zomer van 2003 werd het zwembad geverfd met een speciale coating. Er werd een laag primer en twee lagen verf aangebracht.

Het zwembad ziet er nadat het met water gevuld is, fris en sprankelend uit.

Ondanks het aanbrengen van de nieuwe laag verf in 2003 blijft het zwembad wat betreft het onderhoud erg bewerkelijk. Nogmaals een verflaag of een andere bewerking van de wanden zoals een liner of tegeltjes wordt overwogen. Maar de in 2003 aangebrachte verflaag is nog goed, uitgezonderd hier en daar wat kleine beschadigingen. Van deze bewerking worden dus niet echt wonderen verwacht. Alle aandacht is al een jaar of twee gericht op het aan brengen van een automatische chloor en ph regulatie. In het voorjaar van 2005 is het dan zover en wordt deze aangeschaft en geÔnstalleerd. Zo'n twee weken puzzelen en zwoegen in de technische ruimte onder het zwembad zijn er voor nodig om uiteindelijk alles werkend te krijgen. Het resultaat mag er zijn. De hele zomer kraakhelder water ongeacht de weersomstandigheden met minimaal onderhoud.

Als eerste wordt het zand in de filter vervangen. Om te zorgen dat ook dit helemaal in orde is.

Daarna wordt in de technische ruimte een verhoging gemaakt waar de nieuw aangeschafte apparatuur op kan staan. En alles wordt aangesloten en met de juiste chemicaliŽn gevuld.