Terras zwembad

De rand van het zwembad is bij de aanleg van het zwembad afgedekt met houten terrasregels. Het terras naast het zwembad bestaat oorspronkelijk uit een grindlaag, die op de rotsbodem is gestort. Het grind is puntig grind en lopen zonder schoeisel is niet te doen. Om het lopen op het terras zo aangenaam mogelijk te maken wordt in de zomer van 2003 een houten vlonder aangelegd. Op de rand van het zwembad worden planken vastgeschroefd. Op de grindlaag worden houten balken gelegd, waarin schroeven zijn vast gemaakt. De balken worden in laagjes cement gestort. Daarop worden de planken geschroefd. Het terras wordt rondom afgewerkt met een laag stenen. Aan de achterkant van het terras wordt een border aangelegd voor vaste planten.

           

In het begin van de zomer van 2003 mag het resultaat er zijn. Niet meer op prikgrind van je stoel naar het zwembad strompelen, maar lekker lopend over zacht aanvoelend hout. In de zomer van 2004 wordt de rest van het houten terras gelegd. Het terras loopt nu geheel langs de rand van het zwembad.

     

Het gedeelte achter het zwembad wat aansluit op het terras wordt geŽgaliseerd. De bult stenen naast de garage, die jarenlang het aanzicht kenmerkte wordt  gladgestreken. 

     

Een vrachtwagen aarde wordt over het stuk grond uitgespreid. Zo ontstaat een egaal stuk grond van 10 bij 10 meter achter het zwembad en aan het eind van het terras. Dit stuk wordt ingezaaid met graszaad.

     

In de zomer van 2004 komen de eerste grassprietjes op. Doel voor 2004 is een strak grasveld waar gesport kan worden. Toekomst wens is het aanzicht vanaf de weg door een heg te beperken.

    

Voor het terras bij zwembad zijn in het voorjaar van 2007 twee geweldige ligstoelen aangeschaft. Ze zitten lekker zacht en staan zeer stabiel. De rugleuning is verstelbaar, zodat je languit kunt liggen in de zon of onder de parasol een boek kunt lezen.