Terras keuken

In het begin was er geen recht stuk te bekennen rondom de boerderij. Door het maken van een inham en het zetten van de tuindeur is er een stuk rechte grond ontstaan dat geschikt is om buiten te zitten. De constructie van de trap en de kiezels die op het terras liggen nodigen niet echt uit om lekker op je blote voeten rond te lopen. Een tijdelijke oplossing van terrastegels geeft ook niet het comfort waar zo naar uit gekeken wordt.  Werk aan de winkel dus.

Allereerst werd alleen de bovenste trede van de trap van de keuken naar het terras opgeknapt. Vanwege het succes werd al snel aan de tweede trede begonnen. Eerst wordt er een mal gemaakt. Daarin wordt beton gestort. De tegels worden er op gelegd en ingevoegd met zand en wit cement. Het resultaat is dusdanig mooi dat besloten wordt om het hele terras met tegels te beleggen.

            

Er wordt een draadmat gelegd waarop een laag beton gestort wordt. Het beton wordt geŽgaliseerd. Dan worden de tegel gelegd. De afwerking geschiedt door het voegen met zand en cement van de open ruimtes tussen de tegels. Met een staalborstel worden de voegen glad geborsteld, zodat uiteindelijk een mooi egaal terras ontstaat.

     

Daarna nog zoeken naar een zestal leuke stoelen en een parasol om het geheel helemaal compleet te maken. In het voorjaar van 2003 is deze klus afgemaakt. In de zeer hete zomers kan volop genoten worden.

     

De zomers bleken zo heet te zijn dat de temperatuur op het terras al gauw oploopt tot 40 graden. In het voor- en najaar is een zonnetje op dit terras heerlijk, maar er is op hete dagen behoefte aan afscherming tegen de zon. Half mei 2007 is boven het terras bij de keuken een houten frame geplaatst. Hierop komt in het najaar een beweegbaar zonnescherm.