Afwerken garage

De muren en het dak van de garage zijn in de zomer van 2003 gebouwd. In de zomer van 2004 is de garage voorzien van een betonnen vloer. Er kunnen vanaf die tijd auto's in geparkeerd worden. Ze staan uit de zon en droog.

De vloer van de garage bestaat uit stenige grond. Om de garage op de goede hoogte te krijgen moest er grond uitgehaald worden. In de zomer van 2003 is ongeveer een derde van de vloer met de hand uitgegraven. Dit was een dusdanig minder leuke klus, dat de moed om deze klus af te maken bij het idee alleen al steeds verder in de schoenen zakte. Om de garage echt te kunnen gebruiken moest er toch een betonnen vloer in komen. Daarnaast was het dak bij de bouw toch niet helemaal zoals de bedoeling was. Het moest net ietsje schuiner komen te liggen. Daartoe werd het dak een stukje omhoog getild aan de kant van het zwembad. De dakpannen bleken ook niet helemaal te liggen zoals zou moeten, dus deze werden er af gehaald en na alle andere werkzaamheden weer teruggelegd.

Om de vloer van de garage te egaliseren werd er wat groter materiaal ingehuurd. Ook de helling aan de buitenkant van de garage werd gladgestreken en voorzien van twee lagen aarde. De bult naast de garage werd gladgemaakt, zodat naast de garage geen gat meer gaapte.

Na de egalisering kon de betonnen vloer gestort worden. Er zijn heel wat aanhangwagens zand, grind en cement voor nodig geweest. Naast de garage werd een muur van stenen opgestapeld. De helling met aarde voor de garage werd bekleed met worteldoek en er werden planten neergezet. Deze moeten uitgroeien tot een haag. De eikenboom  voor de garage is aan de onderkant gesnoeid. Bedoeling is dat de boom wat verder in de hoogte groeit.

Nadat de dakpannen er op gelegd waren, is de rand bij het zwembad betegeld. Het aanzicht vanaf het huis en het zwembad is daardoor een stuk verbeterd.

In 2003 is de garage gebouwd en in 2004 is deze afgewerkt. Wat nog overbleef is het opbouwen van de garagemuur bij de ingang. Deze wordt in het voorjaar van 2008 afgewerkt. De muur wordt steen voor steen opgebouwd. Het verband met de garage is een stapel blokken, die wordt volgestort met beton. De muur wordt daar tegenaan opgebouwd.

       
Het opbouwen van de muur                    Het opbouwen van de blokken                 De volledig opgebouwde muur

Na het opbouwen van de garagemuur bleef over het voorzien van de garage van deuren. Vanwege de bijzondere maten nogal een uitdaging. De garagedeuren zijn uiteindelijk vermaakt van originele kelderdeuren afkomstig uit de directe omgeving. De deuren worden op maat gezaagd. Het deurbeslag wordt aangebracht en de originele sluiting wordt op maat gemaakt. Een laag groene verf maakt het geheel af.

   
Op maat maken van de eerste deur                      Aanbrengen van het deurbeslag

      
Plaatsen van de tweede deur                              Verven van de eerste deur                                Het uiteindelijk resultaat

Hieronder de garage in mei 2008.